Rightmatch verleent op geheel eigen wijze recruitment- en executive search diensten op de specialisatiegebieden Logistiek & Supply Chain, ICT, Sales & Marketing, Financieel, Techniek, General Management en Human Resources.

Werkwijze
De juiste start van de procedure begint met een uitgebreide intake. Ons doel is daarbij helder: we willen een duidelijk functieprofiel, aangevuld met een compleet beeld van de organisatie en haar cultuur. Al deze elementen samen maken dat wij de match kunnen maken met de juiste kandidaat.

Met potentiële kandidaten wordt een uitgebreid intake- en selectiegesprek gehouden waarin we gestructureerd en kritisch kijken naar al die factoren die bijdragen aan de juiste match. Onze insteek is simpel: alleen de juiste keuze is een keuze. Zo komen we tot een shortlist van maximaal drie goede kandidaten. Het resultaat: een minimale hoeveelheid werving- en selectiewerk voor onze opdrachtgevers en een zeer hoog plaatsingspercentage bij de kandidaten die door onze strenge selectie heen komen. Dat vinden wij de juiste match: voor onze opdrachtgevers én voor onze kandidaten.

Bovendien zijn we overtuigd van onze kwaliteit: niet voor niets durft Rightmatch haar opdrachtgevers een unieke garantieregeling te bieden.

Concurrerend zijn we niet alleen in kwaliteit, maar ook in tarief. Onze no cure no pay aanpak is al sinds onze start in 2000 maatgevend. Bovendien bieden we sinds kort opdrachtgevers een zeer aantrekkelijk tarief wanneer wij kunnen werken op basis van exclusiviteit: de juiste match tussen prijs en kwaliteit.