Afsprakenplanner / Team Assistent (24-32 uur per week)

Onze cliënt is een snelgroeiend bedrijf, actief in de geestelijke gezondheidszorg. Namens haar zoeken wij een

Afsprakenplanner / Team Assistent (24-32 uur per week)

 

Locatie: Voorburg of Leiden (in overleg)


De functie

Het doel van de functie is het plannen van cliëntafspraken en het organisatorisch en secretarieel ondersteunen van de diverse lokale teams. De Team Assistent valt rechtstreeks onder een teamleider.


Taken en verantwoordelijkheden

  • Over de diverse locaties heen ondersteunen van de andere teamassistentes, zodat planning, agendabeheer en capaciteitsplanning zo soepel mogelijk verlopen en wachttijden en leegstand zoveel mogelijk worden voorkomen
  • Verantwoordelijkheid dragen voor de capaciteitsplanning, beheer van de agenda’s en het plannen van cliëntafspraken in het geautomatiseerde systeem
  • Communicatie met cliënten, opdrachtgevers en (bedrijfs-)artsen vanuit het elektronisch patiëntdossier
  • Organisatorisch en facilitair ondersteunen van de teamleider en behandelaren
  • (Logistiek) organiseren en eventueel notuleren van werkoverleg
  • Zorgadministratie verzorgen
  • Verantwoordelijk voor de inrichting en administratie van wachtlijstbeheer; registratie van aanmeldingen
  • Heeft regelmatig overleg met teamleiders, behandelaren, andere teamassistenten, medewerkers bedrijfsbureau en directeur
  • Relatiebeheer klanten en signaalfunctie in acquisitie; nabellen/verkopen intakeoffertes
  • Levert een bijdrage in de ontwikkeling en verbetering van planningstools en -systematiek ter bevordering van de kwaliteit.

 

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft een professionele, persoonlijke aanpak hoog in het vaandel staan. Daarom verwachten wij van jou dat je klantgericht, stressbestendig, representatief, accuraat en flexibel bent. Met een proactieve, dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling pas je heel goed in het team.

Je hebt tenminste MBO+ werk- en denkniveau (administratieve / secretariële opleiding). Je hebt ruime planningservaring en een goede beheersing van het Officepakket (met name Excel). Bij voorkeur hebt je ook ervaring met zorgadministratie en werken met EPD en up to date kennis van de markt van verzekerde GGZ zorg. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is vereist.


Organisatie

Onze cliënt maakt deel uit van een netwerk van bedrijven op het gebied van werk, inzetbaarheid en gezondheid. Zij biedt professionele zorg aan werkenden met uiteenlopende psychische klachten die het dagelijkse leven en het functioneren belemmeren.

De bedrijfscultuur laat zich omschrijven als hecht, inspirerend, warm, loyaal en hard werken. De baan die wij vacant hebben is uitdagend, biedt veel variatie en daagt je uit op de gebieden productiviteit en zorgvuldigheid. We opereren op het snijvlak van zorg en commercie, en dat vertaalt zich in de cultuur.


Beloning

Schaal 35-40 CAO GGZ; inschaling afhankelijk van kennis en ervaring.


Interesse?

Heb je interesse in deze uitdagende functie, stuur dan je CV en je motivatie naar Peter Spit van Rightmatch, via e-mail p.spit@rightmatch.nl .
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via telefoonnummer 06-5206 1797.

Categorie:

Overig

Branche:

Gezondheidszorg / Zakelijke Dienstverlening

Regio:

Voorburg / Leiden

Opleiding:

MBO